Wednesday, September 15, 2010

Repair Bumper Kereta

Hari tu ada kereta Persona, undur punya undur. Kprakkk! Bumper belakang sudah pecah la pasai langgar satu objek yang tak dapat dikenal pasti. Sebab tengah malam.

Nak repair kedai mau beratus2. Mau beli baru lagi lah beratus2. So solution nya D.I.Y je walaupun hasilnya x seberapa kemas ia tetap kukuh dan masih selamat digunakan. Ada duit lebih baru simen and spray dekat kawasan yang retak.

Bahan yang digunakan untuk kerja2 merepair bumper yang sudah retak.


Benda alah ni murah je. Potong sikit2 sebab bila dah uli benda ni dia jadi keras dalam 2~5 minit. So lepas da rata kan bahagian A dan B. Cepat2 tapek dekat tempat yang nak di repair. Tunggu sehingga keras. Siap. Senang je. Gaya nya macam korang amik plastesin lepas tu tampal dekat kawasan yg pecah, bocor, retak atau seumpamanya.Maaf la tak jelas. Kamera HP je. Ni la rupa bentuk bahan yang digunakan untuk repair bumper yang retak.Boleh juga digunakan untuk buat balik tempat slot skru yang dah patah.Hasil dari kerja menampal2. Nasib baik retak nye dekat bahagian no plate. Boleh gak cover. Tak payah gadoh2 nak simen sangat.

No comments: