Tuesday, September 28, 2010

Macam mana nak hilangkan getah pokok dekat kereta?

Macam mana nak hilangkan getah pokok dekat kereta?

Cara paling mudah nak hilangkan getah pokok dekat kereta ialah dengan mengunakan " rubbing alcohol ", " hand sanitizer " atau boleh juga gunakan " finger nail polish remover ".




Letakkan cecair ini pada kain kapas @ kain @ span dan gosok pelahan2 pada getah pokok yg melekat dekat kereta. JANGAN gosok kuat2, kang tak pasal2 calar.

Kemudian bilas dengan campuran air dan baking soda.

Langkah terakhir gunakan wax di bahagian yang terkena getah pokok.

Selamat Mencuba :D

9 comments:

Suhami Ahmad said...

thanks for the info =)
kena getah pokok mangga

tanmanpreet kaur said...

thanx for the info.. itz reli useful..:)

mohamad khairi said...

mana nk dapat ni.?

Syukie said...

kalau susah nak cari , dekat pasaraya ada jual benda ni

: pencuci tangan yang jenis cecair gel putih contoh dettol.

Syaffiq Alwi said...

Macm2 cara buat tp x hilang... siapa pernah try cara ni ... ok x? Nk cuba ni... stress dah

Syaffiq Alwi said...

Macm2 cara buat tp x hilang... siapa pernah try cara ni ... ok x? Nk cuba ni... stress dah

Syukie said...

Dah try guna bahan yang saya bagi tahu dekat atas bro? Selamat maju jaya :P

Syarifah Zuraihah Syed A Hamid said...

Kalau kena gula getah kat kereta mcmana nk hilangkan?boleh guna cara yg sama ke?

Unknown said...

Guna ais. Ambil ais, gosok je dekat gula getah tu. Bila keras, boleh cabut dgn senang