Monday, November 22, 2010

Smoke Lamp and LED Stripe

1st spray flat black color buat smoke lamp


Lepas tu pasang LED Stripe, ingat nak pasang dekat dalam. Tapi cari2 tempat nak letak tak jumpa2. Last2 buat dekat luar je.

Tak pe la kemudian akan aku cuba2 untuk seal benda ni supaya tak ada tangan2 gatal yang nak mencabutnya. Agak2 guna hot glue guns cair tak plastik led stripe tu? Tak pun guna super glue?

Kos untuk buat semua ni dalam RM60 ( Smoke Lamp ) dan RM40 semeter ( LED Stripe). Kos2 sampingan sila tanya budi bicara tokey yang buat perkhidmatan ni. Aku buat dekat MAZA @ ZAIM. Boleh cari di facebook mengunakan email ni aimwaja@yahoo.com




3 comments:

Ayen Ayminy said...

Salam bro...
Camane nak wat lampu LED sentiasa menyala bile enjin idup sebab skarang ni lampu LED aku menyala bile lampu kecik on...
Tolong bagi pendapat...
Thanks...

Anonymous said...

askum Kalau nk wat mcm aaudi nyer lampu yg salu on 2 wire kene sambung kt bateri direct so bile on engine lampu terus hidup walau pun lampu kecik off -neo461@hotmail.com-

Syukie said...

1st sorry sekarang memang jarang update blog, da zaman kerja ni. dulu zaman kolej rajin ler...Ada banyak masa terluang.

Ayen : kalau nak engine hidup lampu menyala , cuba tab +ve led dekat fius hon atau radio. Sebab aku tab power dari fius tu untuk lampu LED. So bila mati engin , lampu LED auto mati sekali.


Anonymous : Lebih kurang soalan macam ayen, boleh refer dekat atas.