Saturday, October 23, 2010

LED kelip-kelip

Seronok tengak kereta orang bila malam ade lampu merah kelip2, biru kelip2. Aku tak tau fuction diorang pasang benda tu. Mungkin untuk alarm kot?



So aku pon nak gak. Tapi aku nye advance sket. Lampu dia ada banyak kaler. LED ni sebenar nya aku amik dari bebola yang ley tukar2 warna, beli dekat i-city. Tu pun awek aku hadiahkan soh letak dalam kereta. Aku tengak bentuk dia x lawa. Pasal tu tukar jadi bentuk lain. ( sory b, d ubah2 gift yg b bagi )




4 comments:

CikLie said...

menarik laa bro.. buatkan aku satu leh x?..hihi..aku eletronik neh mmg kaku..hihi..

Syukie said...

senang je litar ni...dulu KH pon rasa nye ada blaja litar ni..
Nak buat benda ni kos x sampai RM10 pun..

LED = RM2
Bateri 9V = RM5
Suis = RM1 ~ 2
Perintang = RM 0.10

(semua harga ni angaran je )

Anonymous said...

bro suis 2 nak fix ke mane?kene tebuk dashboard ke?

Amira Amair The Poyos said...

Aku tgk alamat blog ko kat 1intra..